crematie

Cremeren

Misschien heeft de overledene zelf, al voor het overlijden, een keuze tot cremeren gemaakt.
Uitvaartverzorging Wim Zwijnenburg loopt indien gewenst het hele proces met u door.
Bij cremeren of verassen zijn een aantal officiële papieren, zoals het verlof tot verbranding, de crematieaanvraag zelf en een formulier met het registratienummer, noodzakelijk. Deze zorg kunnen we u uit handen nemen.

Het feitelijke crematie proces duurt gemiddeld anderhalf uur en de as wordt daarna, samen met het identificatiesteentje in een asbus geplaatst. De nabestaanden mogen pas na een maand zelf over deze asbus beschikken want gedurende deze tijd moeten, volgens de wet, de stoffelijke resten op het crematorium blijven. Na deze maand kan Uitvaartverzorging Wim Zwijnenburg u helpen met het plaatsen van de asbus in een urnenmuur naar uw eigen keuze op een door u gekozen plaats. De asbus kan ook, na deze eerste maand, mee naar huis genomen worden.

We kunnen samen met u die manier van as-verwerking kiezen, die aansluit bij de levensfilosofie van de overledene en nabestaanden. Daarvoor neemt Uitvaartverzorging Wim Zwijnenburg in Rotterdam de vele mogelijkheden met u door. Zo verzorgen we regelmatig de as-verwerking in een sieraad of helpen we bij het uitstrooien van de as op die plek waar de herinnering het best tot zijn recht komt.

 

Bekijk de crematorium